Ο κ. Γεώργιος Τσομπανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1997.

Μετεκπαιδεύτηκε επί 6μηνο στην οδοντοφατνιακή χειρουργική στη Γναθοχειρουργική Kλινική του 401 ΓΣΝΑ στην Αθήνα.

Από το 1997 έως το 2007 υπηρέτησε ως Αξιωματικός ΥΓ  σε Μονάδες και Σχηματισμούς Εκστρατείας του Στρατού Ξηράς ασκώντας διοικητικά και επιτελικά καθήκοντα, ενώ παράλληλα εργάσθηκε ως γενικός οδοντίατρος με έμφαση στην ενδοδοντία και στην αποκαταστατική οδοντιατρική.

Το 2010 ολοκλήρωσε με βαθμό «Άριστα» το 3ετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης (2007-2010) στην Ενδοδοντολογία στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ. Η διπλωματική του  εργασία ειχε  ως  θεμα “Ο ρόλος της κωνικής δέσμης υπολογιστικής τομογραφίας (CBCT) στη διαφοροδιάγνωση ενδοδοντικών περιστατικών και στην επιλογή του σχεδίου θεραπείας.”

Από το 2010 υπηρετεί με το βαθμό του Αρχίατρου ως Τμηματάρχης του Ενδοδοντικού Τμήματος  στο Οδοντιατρείο Φρουράς Θεσσαλονίκης/424 ΓΣΝΕ και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση Ενδοδοντίας.

Έχει εκλεγεί :

  • Certified Member της European Society of Endodontology

  • Specialist Member της American Association of Endodontists

  • Τακτικό μέλος  του  Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

  • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, συνεχείς συμμετοχές σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Διατελεί υποψήφιος διδάκτορας Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Του έχουν απονεμηθεί δύο «Εύφημοι μνείες»  για τις υπηρεσίες του στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.