Η επίσκεψή σας στο ιατρείο

Στο ιατρείο μας  δεχόμαστε ασθενείς μόνον σε προγραμματισμένη επίσκεψη (ραντεβού)  κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης.

Ιατρικό ιστορικό

Στην αρχική σας επίσκεψη θα συμπληρώσουμε το ιατρικό σας ιστορικό και την τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε.
Αν χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση πολλά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας το συνταγολόγιο στο οποίο έχουν αναγραφεί ή τα αποκόμματά τους.
Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας σε περίπτωση που χρειασθεί να συνταγογραφήσουμε κάποιο φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα.

Εξέταση

Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην αρχική οδοντιατρική εξέταση και στον ακτινογραφικό έλεγχο των δοντιών.
Σε περίπτωση που απαιτούνται εξειδικευμένες ακτινολογικές εξετάσεις, όπως οδοντιατρική υπολογιστική τομογραφία (CBCT) ή υπέρηχος, προκειμένου να τεθεί η αρχική διάγνωση θα σας παραπέμψουμε σε ειδικό ακτινολογικό εργαστήριο.

Διάγνωση – Ενημέρωση

Με τα παραπάνω ευρήματα θα σας εξηγήσουμε με κατανοητό τρόπο τη διάγνωση, τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα των διαφορετικών θεραπευτικών επιλογών και θα συζητήσουμε μαζί σας όλες τις τυχόν απορίες που σας έχουν δημιουργηθεί.
Αν απαιτηθεί τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνεται για άλλο ιατρικό πρόβλημα θα έρθουμε σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό σας.
Παράλληλα θα σας ενημερώσουμε για το κόστος και τους τρόπους τακτοποίησης των οικονομικών σας υποχρεώσεων προς το ιατρείο.

Θεραπευτική αντιμετώπιση

Αν αποφασίσετε να προχωρήσουμε στη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτό μπορεί να γίνει στην ίδια συνεδρία, εκτός και αν λόγοι από το ιατρικό ιστορικό επιβάλλουν κάποια προηγούμενη προετοιμασία.
Η θεραπεία πραγματοποιείται με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας προκειμένου η διαδικασία να είναι εντελώς ανώδυνη για εσάς.
Ο χρόνος που διαρκεί η κάθε προγραμματισμένη θεραπεία κυμαίνεται από 30 έως 60 λεπτά. Αν η θεραπεία σας δεν τελειώσει στην ίδια επίσκεψη θα τοποθετήσουμε κάποιο αντιμικροβιακό (αντισηπτικό) σκεύασμα εσωτερικά και προσωρινό σφράγισμα εξωτερικά στο δόντι σας. Θα σας ενημερώσουμε προφορικά και θα σας δώσουμε γραπτές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε έως ότου ολοκληρωθεί η θεραπεία σας.
Αν απαιτηθεί, θα σας χορηγήσουμε κάποιο ήπιο αναλγητικό ή αντιφλεγμονώδες φάρμακο προκειμένου να περιορίσουμε την μετεπεμβατική ενόχληση

Ακτινογραφικός έλεγχος

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα απαιτηθεί η λήψη επιπλέον τοπικών ακτινογραφιών με τις οποίες επιβεβαιώνουμε την πρόοδο της θεραπείας και αξιολογούμε το τελικό αποτέλεσμα. Οι ακτινογραφίες αυτές είναι αναπόσπαστο τμήμα της θεραπείας και σκοπό έχουν τη μεγιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Με σκοπό τον περιορισμό της ακτινοβολούμενης δόσης λαμβάνουμε τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

  • Λήψη του ελάχιστου αριθμού απαιτούμενων ενδοστοματικών ακτινογραφιών (συνήθως 2-3 συνολικά).\
  • Χρησιμοποίηση συστήματος ψηφιακής ακτινογραφίας που μειώνει στο ελάχιστο το χρόνο εκπομπής με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Χρησιμοποίηση μολύβδινης ποδιάς ακτινοπροστασίας με ειδικό αυχενικό κολάρο.

Επανέλεγχος

Το αποτέλεσμα της θεραπείας θα πρέπει να επανελεγχθεί κλινικά και ακτινογραφικά. Οι συνηθέστεροι χρόνοι επανελέγχου είναι 3, 6, 12 και 24 μήνες μετά το πέρας τη θεραπείας, ανάλογα με το είδος της αρχικής πάθησης και το βαθμό ανταπόκρισης του οργανισμού.
Για τους επανελέγχους δεν υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Ενημερωτικό σημείωμα

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας θα σας δώσουμε ή θα αποστείλουμε ηλεκτρονικά λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα για τον οδοντίατρο που θα πραγματοποιήσει την εξωτερική αποκατάσταση του δοντιού, στο οποίο αναγράφονται οι τεχνικές παράμετροι κάθε θεραπείας και τυχόν ειδικές οδηγίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνια